Menu

Inleiding blog kamperen


Over ons

Inleiding blog kamperen

Dag lezer, welkom op deze actieve blog! Mijn naam is Wim en ik ben, hoewel ik de pensioenleeftijd bereikt heb, nog altijd werkzaam in de reis- en kampeerbranche. Ik heb altijd op campings in het binnen- en buitenland gewerkt en tegenwoordig run ik een winkel met kampeermaterialen. Op mijn eigen vakanties heb ik maar wat veel kampeerervaring opgedaan. Slapen in een bivak, onder de sterrenhemel, in een boomhut of op een boot: ik heb het allemaal gedaan. Steeds meer mensen, vooral jongeren, willen eropuit, de natuur in. De artikelen op deze blog zijn bedoeld om beginnelingen te voorzien van nuttige kampeertips. In welke Europese landen mag je bijvoorbeeld wildkamperen? Waar vind je een betrouwbare camperverkoper? Welk gasstel is geschikt voor jouw avontuur? Lees de tips op deze blog en geniet van het kamperen!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Een camper huren geeft onbeperkte vrijheid
23 oktober 2020

Er zijn talrijke manieren van op vakantie gaan. De

Het gemak van een caravan huren
20 december 2018

Na een koude gure winter, breken de eerste zonnest

Alles over bergschoenen
18 mei 2017

Bergschoenen Als u op een wandeltocht gaat is het

Een camper huren geeft onbeperkte vrijheid

Er zijn talrijke manieren van op vakantie gaan. De een kiest voor een luxe verblijf in een hotel, met alles er op en er aan, liefst all-inclusive natuurlijk, het gemak dient immers de mens. Er zijn ook veel mensen die kiezen voor eenvoud. Ze nemen hun tent mee, slapen op een luchtbed, koken op een gasstelletje en genieten vooral van het buiten zijn. En er zijn natuurlijk allerlei manieren van vakantie vieren die daar tussenin liggen. Heb je er wel eens gedacht om een camper te huren of zelfs te kopen? Ervaar hoeveel vrijheid dat met zich meebrengt.

Toch veel gemak

Natuurlijk: in een camper heb je niet zo’n ruime en luxe slaapkamer, niet zo’n riante badkamer en geen zwembad voor de deur. Maar in een camper heb je wel je eigen toilet en douche en (afhankelijk van het model) een behoorlijk complete keuken. En wat met een hotelkamer echt niet kan: een camper verplaats je op het moment dat jij dat wil. Ben je het matige weer zat? Wil je eens in een andere omgeving vertoeven? Rijd je richting huis en besluit je toch nog een paar dagen aan een mooi meer te gaan staan? Met jouw camper huren maak je dat allemaal mogelijk.

Nog meer gemak

Een toercaravan heeft een vergelijkbare inrichting als een camper, wel moet er nog een auto voor. Een toercaravan heb je ook niet zomaar even geplaatst. Het vergt bijvoorbeeld een aantal vaardigheden om hem op zijn plek te zetten. Een tent zet je niet in een paar minuten op en breek je ook niet in een paar minuten af. Een camper is in dat opzicht ware luxe. Je zet binnen wat buiten stond, je zorgt dat er niets kan schuiven of vallen, je stapt in en rijdt weg.

Nog meer vrijheid

Met een camper ervaar je nog veel meer vrijheid. Als je met je caravan of tent arriveert op een camping die vol is, zal je verder moeten zoeken, als je op de bonnefooi gaat tenminste. Een camper kan je op meer plekken stallen. Sommige parkeerplaatsen zijn er bijvoorbeeld al op ingericht. Bevalt het goed op die plek? Dan blijf je nog een nacht. Heb je ’t hier wel gezien of was je op doorreis? Dan rijd je de volgende ochtend weer weg. Een overnachting is op die manier met een camper gemiddeld genomen altijd goedkoper dan een kampeerplek voor je caravan of tent. En wie weet bevalt die camper wel zo goed, dat je er in de toekomst wellicht nog eens eentje gaat kopen.