Menu

Inleiding blog kamperen


Over ons

Inleiding blog kamperen

Dag lezer, welkom op deze actieve blog! Mijn naam is Wim en ik ben, hoewel ik de pensioenleeftijd bereikt heb, nog altijd werkzaam in de reis- en kampeerbranche. Ik heb altijd op campings in het binnen- en buitenland gewerkt en tegenwoordig run ik een winkel met kampeermaterialen. Op mijn eigen vakanties heb ik maar wat veel kampeerervaring opgedaan. Slapen in een bivak, onder de sterrenhemel, in een boomhut of op een boot: ik heb het allemaal gedaan. Steeds meer mensen, vooral jongeren, willen eropuit, de natuur in. De artikelen op deze blog zijn bedoeld om beginnelingen te voorzien van nuttige kampeertips. In welke Europese landen mag je bijvoorbeeld wildkamperen? Waar vind je een betrouwbare camperverkoper? Welk gasstel is geschikt voor jouw avontuur? Lees de tips op deze blog en geniet van het kamperen!

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

Een camper huren geeft onbeperkte vrijheid
23 oktober 2020

Er zijn talrijke manieren van op vakantie gaan. De

Het gemak van een caravan huren
20 december 2018

Na een koude gure winter, breken de eerste zonnest

Alles over bergschoenen
18 mei 2017

Bergschoenen Als u op een wandeltocht gaat is het

Het gemak van een caravan huren

Na een koude gure winter, breken de eerste zonnestralen door en kunnen we weer heerlijk de buitenlucht in. Het is lente en het kampeerseizoen gaat van start. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen of de aanschaf van een caravan past niet binnen je budget, dan is een caravan huren de perfecte optie. Het scheelt niet alleen in prijs, maar het is ook een goede testcase om te bepalen of kamperen met een caravan wel bevalt. 

Caravan huren ideaal! 

Het is ideaal omdat je veel vrijheid en flexibiliteit hebt. Je kunt elk jaar bepalen of je wel of niet met de caravan op vakantie gaat. Je krijgt ze gebruiksklaar mee en je hoeft met uitzondering van het aanschaffen van extra autospiegels, gasflessen en reinigingsproducten voor het chemisch toilet nergens meer aan te denken. De caravan wordt veelal compleet geleverd met koelkast, kachel, eetgerei, kussens, dekens, glazen, voortent, luifel, elektrische aansluitsnoeren etc. Het enige wat je nog mee moet brengen is je kleding, handdoeken en beddengoed. Ook heb je geen extra zorgen of kostenposten betreffende onderhoudskosten en kosten voor het ergens stallen van je caravan, mocht dit niet aan huis kunnen. De caravan is natuurlijk al een grote kostenpost op zich. En dan komen alle randkosten er ook nog eens bij zoals de aanschaf van een voortent, luifel, grondzeil, de inboedel van de caravan etc. Het huren van een camper is dus ook een goede optie als je bijvoorbeeld een bepaalde caravan en uitvoering wel zou willen kopen, maar hem eerst even wilt uittesten.   

Tips bij een caravan huren 

Niet elke auto is geschikt om een caravan te trekken. Zij zijn namelijk behoorlijk zwaar. Je kunt dus niet zomaar een caravan huren. Check dus wat het maximale gewicht is dat jouw auto mag trekken. Wat ook niet onbelangrijk is, is het gewicht van caravan en auto samen. Is de combinatie zwaarder dan 3500kg, dan heb je een speciaal rijbewijs nodig. Dit houdt in dat je een theorie- en praktijkexamen bij het CBR moet doen voor het behalen van een BE-rijbewijs. Heb je geen BE-rijbewijs nodig, dan is het toch aan te raden een speciale cursus te volgen wanneer je voor het eerst met een caravan gaat rijden. Je leert om veilig te rijden. Je weet hoe auto en caravan goed op elkaar zijn afgestemd. En je leert te zorgen voor een goede belading van auto en caravan, waarbij je let op de kogeldruk. Ben je van plan af te reizen naar het buitenland, check dan bij de verhurende partij of dit is toegestaan en hoe het zit met jouw verzekeringen.

Een camper huren doe je bij Frans Stokman BV.