Menu

Inleiding blog kamperen


Over ons

Inleiding blog kamperen

Dag lezer, welkom op deze actieve blog! Mijn naam is Wim en ik ben, hoewel ik de pensioenleeftijd bereikt heb, nog altijd werkzaam in de reis- en kampeerbranche. Ik heb altijd op campings in het binnen- en buitenland gewerkt en tegenwoordig run ik een winkel met kampeermaterialen. Op mijn eigen vakanties heb ik maar wat veel kampeerervaring opgedaan. Slapen in een bivak, onder de sterrenhemel, in een boomhut of op een boot: ik heb het allemaal gedaan. Steeds meer mensen, vooral jongeren, willen eropuit, de natuur in. De artikelen op deze blog zijn bedoeld om beginnelingen te voorzien van nuttige kampeertips. In welke Europese landen mag je bijvoorbeeld wildkamperen? Waar vind je een betrouwbare camperverkoper? Welk gasstel is geschikt voor jouw avontuur? Lees de tips op deze blog en geniet van het kamperen!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Een camper huren geeft onbeperkte vrijheid
23 oktober 2020

Er zijn talrijke manieren van op vakantie gaan. De

Het gemak van een caravan huren
20 december 2018

Na een koude gure winter, breken de eerste zonnest

Alles over bergschoenen
18 mei 2017

Bergschoenen Als u op een wandeltocht gaat is het

Alles over bergschoenen

Bergschoenen

Als u op een wandeltocht gaat is het belangrijk om goede bergschoenen te dragen. Er bestaan verschillende theorieën over bergschoenen. Zo is het lange tijd aangeraden om stevige leren schoenen met dikke zolen te kiezen die uw voeten optimale steun en bescherming bieden. Met een grof reliëf hebben dit type bergschoenen een goede grip op de weg. Ze geven steun in de voetboog, en zijn vaak hoog zodat ze ook de enkel ondersteunen. Maar de laatste tijd zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bergschoenen. Steeds meer mensen neigen naar minimalistische bergschoenen. Het idee is dat de voet zelf geschikt is voor alle soorten ondergronden. Een voet moet nog wel beschermd worden tegen scherpe stenen en andere ongemakken die op de weg liggen, maar hoeft eigenlijk niet ondersteund te worden. Minimalistische bergschoenen hebben een dunne platte zool met een minimaal reliëf. Ze hebben veel ruimte bij de voorvoet zodat de tenen tijdens het lopen kunnen spreiden, en de zool is flexibel zodat het optimaal kan meebewegen met de voet.


Minimalistische bergschoenen

Het klinkt eigenlijk heel logisch. Voeten zijn immers geëvolueerd om mee te lopen op alle soorten ondergronden. De meeste soorten schoenen bestaan eigenlijk pas een paar honderd jaar. Daarvoor leken schoenen nog het meest op leren lappen die om de voet gebonden werden. En in veel culturen werden er zelfs helemaal geen schoenen gedragen. Voeten zijn van nature sterk en buigzaam. Maar omdat we onze voeten al van jongs af aan in voorgevormde stevige schoenen hebben, verliezen de voeten veel van hun kracht en flexibiliteit in de loop der jaren. Kijk maar eens naar een baby die zijn of haar eerste stapjes zet. De voeten lijken soms wel handjes. Ze buigen en grijpen en bewegen op een manier die onze voeten niet meer gewent zijn. 


Bergschoenen kiezen

Tijdens het berg-wandelen kunnen minimalistische bergschoenen heel veel meerwaarde hebben. Dit type bergschoenen kunnen uw voeten sterker maken en u heeft meer contact met de grond tijdens het wandelen. Toch zijn minimalistische bergschoenen niet voor iedereen geschikt. Als u uw hele leven al stevige ondersteunende schoenen draagt dan zijn waarschijnlijk veel spieren in uw voet niet sterk genoeg om op minimalistische bergschoenen te lopen. Vooral tijdens het berg-wandelen zijn de paden vaak oneffen en kunt u uw voeten makkelijk bezeren. Het kan dus verstandig zijn om voor een meer traditionele en ondersteunende bergschoen te kiezen. Mocht u de overstap op minimalistische bergschoenen willen maken, dan is het belangrijk om uw voeten langzaam aan dit type schoenen te laten wennen. De overstap en het opnieuw trainen van uw voeten kan jaren duren.